Зеленський підписал закон щодо введення тимчасового додаткового оподаткування для банків

07 дек, 09:00

Президент України Володимир Зеленський офіційно затвердив закон щодо введення тимчасового додаткового оподаткування для банків, згідно з інформацією, викладеною у законопроєкті №9656-д.

Зазначається, що цей документ був повернений до Верховної Ради з підписом глави держави сьогодні, 6 грудня.

Верховна Рада підтримала законопроєкт №9656-д на другому читанні та в цілому 21 листопада. За його прийняття проголосували 229 депутатів.

Згідно з цим законом, ставка податку на прибуток підприємств для банків у 2023 році буде складати 50%. Окремо визначено, що нарахування та сплата податку за попередні квартали 2023 року за раніше встановленою ставкою не буде вважатися порушенням правил нарахування податку.

Данило Гетманцев, голова фінансового комітету парламенту, наголосив, що завдяки прийнятому закону, у бюджеті наступного року буде додатково залучено 24 мільярди гривень.

Він також вказав, що банківська сфера стала надприбутковою через війну, і ця тенденція має тривати до 2025 року. Це пояснюється тим, що комерційні банки вкладають свої кошти в державні цінні папери, так звані депозитні сертифікати Національного банку України, які є абсолютно безризиковими і приносять значні винагороди. У 2022 році облікова ставка за такими сертифікатами становила 25% річних.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275560.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua