Ціни на свинину: Листопадові зміни в українських супермаркетах

08 дек, 17:00

У листопаді цього року українці відзначили зниження цін на охолоджену свинину, що зробило її більш доступною для споживачів. Найбільше впали ціни на охолоджений ошийок, який, враховуючи сезонні коливання попиту, став ще доступнішим.

Дані з щомісячного моніторингу Асоціації "Свинарі України" показали, що роздрібні ціни на свинину відобразили зниження закупівельних цін на живець свиней. Середня ціна за кілограм охолоджених напівфабрикатів зі свинини зменшилася на 1,6%, становлячи 204,4 грн/кг.

Зауважено, що найбільше подешевшав охолоджений ошийок, втративши 2,6% вартості порівняно із жовтневим рівнем. Крім того, ціни на корейку та стегно зменшились на 2%.

Хоча існують інші частини свинини, ціни на які незначно піднялися, загальна тенденція залишається позитивною для споживачів. Аналітики АСУ зауважують, що зміни в роздрібних цінах частково відобразили коливання закупівельних.

За підсумками листопада, ринок свинини відзначив майже 5% зниження середньої ціни на свинину живою масою. Однак споживачі ще не повністю відчули це зміни через часткову адаптацію роздрібних цін.

Аналітики пояснюють ці зміни сезонними коливаннями попиту, оскільки наразі немає тиску з боку імпортної продукції чи підвищеної конкуренції з іншими видами м'яса. Навпаки, ціни на курятину та яловичину зросли на 1,7% та 1,4% відповідно проти попереднього місяця.

За два останні тижні знижуються заготівельні ціни на живець свиней. Хоча ринок не очікує ажіотажу, вартість може вийти на попередній рівень перед початком грудня та святкового сезону.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275584.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua