Швеція надає €120 мільйонів гуманітарної допомоги Україні

12 дек, 09:00

Швеція взяла на себе зобов'язання виділити значні кошти для допомоги українському населенню в зимовий період, розробивши новий пакет підтримки на суму 1,4 мільярда крон (приблизно 120 мільйонів євро). Про це повідомив прем'єр-міністр Ульф Крістерссон та міністр у справах міжнародної допомоги та зовнішньої торгівлі Йохан Форселль в понеділок, зазначивши, що це є найбільшою сумою, яку Швеція виділяє на допомогу Україні в історії двосторонніх відносин.

За даними Крістерссона, близько 80 мільйонів євро з нового пакету підтримки будуть направлені у цільовий фонд підтримки, відновлення та реформування України (URTF) Світового банку. Зазначено, що це виділення коштів включає в себе найбільшу частину фінансування українського розвитку від Швеції.

Зазначено, що кошти будуть використані для придбання обладнання для передачі електроенергії, забезпечення теплом та улаштування укриттів. Міністр Форселль підкреслив, що саме цього вимагала українська сторона, зазначивши, що російські атаки спрямовані на громадянську інфраструктуру, щоб ускладнити вже складні умови для цивільного населення.

"Цим пакетом ми хочемо допомогти Україні як в побудові нового, так і в відновленні зруйнованого. Росія умисно атакує громадянську інфраструктуру, щоб зробити ще важчим життя цивільного населення, яке і без того зазнало серйозних випробувань", - зазначив міністр.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275606.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua