Європейський кредит на реконструкцію ГЕС: Укргідроенерго отримало €133 мільйона

13 дек, 09:00

"Укргідроенерго" успішно отримало транш у розмірі 133 мільйонів євро в рамках позики від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в рамках проєкту "Реабілітація гідроелектростанцій". Ця сума є частиною загального обсягу кредиту, який становить 200 мільйонів євро та надається під державні гарантії.

Попередні 67 мільйонів євро з цього кредиту були повністю використані в середині 2022 року. Зазначимо, що проєкт "Реабілітація гідроелектростанцій" розпочався вже у 2012 році та передбачає реконструкцію 21 гідроагрегата на різних гідроелектростанціях в басейні Дніпра, включаючи Київську ГАЕС, Канівську ГЕС, Кременчуцьку ГЕС, та інші.

Виділені кошти будуть використані не лише на модернізацію та реконструкцію гідроагрегатів, але й на відновлення пошкоджених об’єктів та втрачених потужностей через обстріли. Дніпровська ГЕС та гребля Каховської ГЕС зазнали значних пошкоджень.

Генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота вказав, що це фінансування дозволить компанії придбати критично важливе обладнання для швидкої реакції на надзвичайні ситуації та підтримки стабільної роботи електроенергетичної мережі.

Віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс підкреслив, що цей кредит, підтриманий гарантією ЄС, є важливим внеском у фінансування нагальних потреб України, допомагаючи відновити порушені основні послуги через агресію Росії та забезпечуючи безпечну роботу електромережі взимку.

Важливо відзначити, що 1 грудня Кабінет міністрів додатково збільшив обсяг кредитів для "Укргідроенерго" на реконструкцію гідроелектростанцій на суму 5,774 мільярда гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275625.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua