Уряд України планує виділити 7 млрд гривень на реалізацію активних програм зайнятості в 2023 році

13 дек, 14:00

Уряд України планує виділити 7 млрд гривень на реалізацію активних програм зайнятості в 2023 році. Ці програми спрямовані на підтримку близько 200 тисяч громадян України з обмеженими можливостями, повідомляє Міністерство економіки.

Серед запланованих програм - грантова підтримка підприємництва, навчання та перенавчання, а також компенсації роботодавцям за працевлаштування вразливих категорій громадян. Окремий акцент робиться на інклюзивному облаштуванні робочих місць для осіб з інвалідністю.

Мета цих програм - створення фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної, громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності для всіх верств населення.

За словами міністра економіки Юлії Свириденко, вже цього року Мінекономіки вжило заходів для реалізації цих цілей. Розширено грантову програму "єРобота", що надає можливість ветеранам та їх сім’ям отримати гранти для розвитку бізнесу. Наразі 227 ветеранів та їх родин отримали гранти на загальну суму понад 90 млн гривень.

У серпні введено програму компенсацій до 100,5 тис. гривень для роботодавців, які облаштовують робочі місця для людей з інвалідністю I групи та до 67 тис. гривень - для інвалідів II групи.

З метою надання можливостей перенавчання впроваджено програму видачі ваучерів на навчання. Цього року перелік професій для отримання ваучера розширено до 124, охоплюючи різні галузі від дошкільної освіти до фізичної культури та цивільної безпеки.

Зазначається, що вже 18 тисяч громадян України скористалися цими можливостями для отримання нових професій за ваучерами від держави.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275629.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua