Німеччина подвоює військову допомогу Україні: Огляд бюджету-2024 та юридичні проблеми

14 дек, 13:00

Німецький уряд досяг узгодження щодо переглянутого фінансового плану на 2024 рік, включаючи значне збільшення фінансування для України. Міністр з європейських справ Німеччини Ганна Люрманн підтвердила, що військова допомога Україні зросте до 8 млрд євро в 2024 році.

Згідно з повідомленням агентства Bloomberg, Канцлер Німеччини Олаф Шольц та інші представники правлячого альянсу пройшли всю нічну сесію переговорів, вирішуючи питання фінансового плану на 2024 рік, що виникли через рішення конституційного суду.

Правлячій коаліції Шольца довелося переглянути свій фінансовий план на 2023 рік та скласти новий бюджет на 2024 рік, враховуючи вимоги суду та уникнення можливих юридичних конфліктів.

Рішення конституційного суду, яке відзначилося 15 листопада, призвело до зупинки довгострокової практики використання спеціальних коштів та порушило питання щодо десятків мільярдів євро витрат, які фінансувалися за рахунок боргу.

Це рішення призвело до напруги в трьохпартійній коаліції Шольца, підтримка якої впала, та на фоні внутрішніх розбіжностей.

Німеччина вже активно допомагає Україні, що включає в себе надання військової, політичної та фінансової підтримки. Рішення оголосити про подвоєння військової допомоги Україні до 8 млрд євро стало частиною переглянутого бюджету-2024 та визначає німецький зобов'язання в підтримці України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275648.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua