Податкові новини (ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Павлоградський регіон)) 13.12.2023

13 дек, 22:30

Інформування платників податків стосовно важливості дотримання вимог законодавства щодо використання РРО та ПРРО
Сьогодні, 12.12.2023, з метою роз'яснювальної роботи з платниками податків з питань реєстрації РРО/ПРРО фахівцями Павлоградської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області у складі робочої групи здійснено виїзд до торгівельних об’єктів по вул. Леоніда Каденюка м. Павлограда.
Під час спілкування фахівці податкової повідомили, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.
Під час заходу члени робочої групи відповіли на всі запитання та роздали друковану продукцію зазначеної тематики.


Про важливість дотримання вимог законодавства щодо використання РРО/ПРРО під час виїзду робочої групи
Сьогодні, 12.12.2023, фахівцями Синельниківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) у складі робочої групи ГУ ДПС здійснено черговий виїзд до торгівельних об’єктів розташованих у с. Варварівка Синельниківського району.
Під час спілкування з суб’єктами господарювання податківці повідомили про вимоги Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема, акцентували увагу, що з 1 жовтня 2023 року відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Під час заходу члени робочої групи відповіли на всі запитання та роздали  друковану продукцію зазначеної тематики.


Суб’єктам господарювання, які здійснюють Інтернет торгівлю!
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Павлоградський регіон)  повідомляє.
З метою заповнення розд. 4 «Дані щодо ПРРО» заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО (далі – Заява за ф. № 1-ПРРО), форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020№ 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547», поняття тип програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) «Інтернет торгівля» означає, що такий ПРРО встановлений на конкретну господарську одиницю і використовується за адресою, зазначеною в реєстраційній Заяві за ф. № 1-ПРРО, та при його застосуванні можливе залучення касира (інтернет-магазин (сайт)).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275655.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua