НБУ йде в євро: Україна планує приєднатися до Єдиної зони платежів у євро

18 дек, 12:00

Національний банк України оголосив про наміри ініціювати процес приєднання України до Єдиної зони платежів в євро (SEPA) під час фінансової інтеграції країни до Європейського Союзу з 2024 року. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

Очільник НБУ підкреслив, що основною метою є забезпечення відповідності національної системи регулювання та нагляду у сфері фінансових послуг європейським нормам і стандартам шляхом імплементації відповідного законодавства ЄС.

Пишний відзначив успіхи в удосконаленні законодавства для небанківського сектору, зокрема страхового ринку, вказавши на перехідний період, який почнеться з початку наступного року. Цей крок призначений для досягнення повної відповідності європейським стандартам регулювання і нагляду.

Голова НБУ обіцяє підтримувати високий темп модернізації банківського законодавства, інформуючи про наміри удосконалення вимог до структури капіталу банків для підвищення надійності банківської системи.

Пригадуючи, що членство в ЄС передбачає вільний рух капіталу, Пишний заявив, що не зважаючи на труднощі, НБУ буде працювати над пом'якшенням валютних обмежень, переходом до більшої гнучкості обмінного курсу та поверненням до інфляційного таргетування відповідно до стратегії.

Голова НБУ закінчив, додавши, що вже наступного року планується ініціювати процес приєднання України до Єдиної зони платежів в євро (SEPA), щоб зробити ще один важливий крок у напрямі фінансової євроінтеграції. Регулятор чітко розуміє важливість інтеграції фінансового сектору і обіцяє продовжити працювати в цьому напрямку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275675.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua