Норвегія забезпечить Німеччину довгостроковим постачанням газу

20 дек, 17:00

Німецька державна енергетична компанія "Securing Energy for Europe" (SEFE) і норвезька "Equinor" встановили масштабне партнерство, підписавши довгострокову угоду щодо експорту норвезького природного газу до Німеччини.

Відповідно до пресрелізу "Equinor", угода передбачає постачання 111 терават-годин (приблизно 10 млрд кубометрів) природного газу щорічно з 1 січня 2024 року до 2034 року, з можливістю продовження на додаткові 5 років. Це щорічне постачання має задовольнити приблизно третину промислових потреб Німеччини у природному газі.

"Ця угода — відповідь на європейське прагнення до довгострокового та надійного енергопостачання та забезпечує життєздатний шлях до масштабної декарбонізації," — наголосив генеральний директор "Equinor" Андерс Опедал.

Угода також включає п'ятирічний опціон на загальний обсяг 319 ТВт-год (приблизно 29 млрд кубометрів) на період з 2024 по 2029 рік. Крім того, компанії уклали лист про наміри без зобов'язань, який передбачає, що SEFE стане довгостроковим покупцем великих об'ємів низьковуглецевого водню від "Equinor" з 2029 року до 2060 року.

Генеральні директори "Equinor" і SEFE, Андерс Опедал і доктор Егберт Лаеге відповідно, підписали угоду 19 грудня 2023 року в Берліні. Наголошується, що це сталося на тлі довгострокового співробітництва між "Equinor" та Німеччиною, яке розпочалося ще в 1977 році.

Дана угода є однією з найбільших за обсягами для "Equinor" з 1986 року, підкреслюючи важливість цього стратегічного партнерства в розвитку енергетичної інфраструктури.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275712.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua