Китайський уряд взяв на озброєння вражаючий економічний план

25 дек, 17:00

Китайський уряд взяв на озброєння вражаючий економічний план, виділивши 1 трлн юанів (140 млрд доларів) для боротьби із наслідками пандемії Covid-19 та інших проблем, що виникли через зниження споживчого попиту, відтік іноземних інвестицій та кризу на ринку нерухомості.

Як повідомляє Reuters, вищий орган планування Китаю визначив другий етап використання понад 800 млрд юанів із цієї суми, призначеної для державного фінансування економічного відновлення.

Зазначено, що ці кошти будуть спрямовані на випуск облігацій, включаючи ті, які призначені для боротьби з повенями та збуреннями природи. Національна комісія з розвитку і реформ повідомила, що вже обрала 9 600 проєктів із запланованими інвестиціями понад 560 млрд юанів.

"Реалізація цих проєктів покращить систему контролю повеней, механізм реагування на надзвичайні ситуації та можливості допомоги при стихійних лихах, підвищуючи захист життя та майна громадян. Це має велике значення", - відзначено в заяві NDRC.

За інформацією китайського державного агентства Сіньхуа, додатковий випуск облігацій на 1 трлн юанів призведе до збільшення дефіциту бюджету Китаю у 2023 році з 3% до приблизно 3,8%.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275758.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua