Україна отримала $1,34 млрд від Світового банку для підтримки стійкого управління

26 дек, 09:00

Українська економіка отримала новий імпульс, коли 25 грудня було оголошено про отримання країною 1,34 мільярда доларів США від Світового банку. Ці кошти надійшли в рамках Шостого додаткового фінансування, яке стане частиною проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

Міністерство фінансів України повідомило, що фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 мільярда доларів США. Ці кошти надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) під гарантії Уряду Японії. Зокрема, існує також грантова складова, яка складається з 190 мільйонів доларів США від Норвегії, 50 мільйонів від Уряду США та 20 мільйонів від Уряду Швейцарії.

За інформацією з Мінфіну, отримані кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету, які не пов'язані зі сферою безпеки та оборони. Це включає в себе пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Міністр фінансів України Сергій Марченко підкреслив важливість міжнародної фінансової допомоги, яка стає суттєвим внеском у фінансово-економічну стабільність України. Він висловив подяку урядам Японії, США, Норвегії та Швейцарії за непохитну підтримку та солідарність у часи війни. Партнерство та готовність до співпраці стають ключовими умовами для подолання викликів, з якими стикається Україна.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275761.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua