Великі автовиробники утворили альянс Shanchong для розвитку електромобільної інфраструктури

26 дек, 16:00

У світі електричних транспортних засобів з'явився новий гравець, як чотири визначені автовиробники – Polestar, Volvo, Lotus та Jaguar Land Rover – об'єднали свої зусилля в альянсі під назвою Shanchong. Це об'єднання, яке є відповіддю на зростаючий попит на електромобілі в Китаї, визначило стратегічні напрямки спільної діяльності.

Асоціація українських автомобілевиробників "Укравтопром" повідомляє, що компанії планують активно співпрацювати в сфері розвитку і вдосконалення електромобільних технологій. Одним із ключових завдань альянсу є впровадження нового стандарту зарядки для преміальних моделей та розширення інфраструктури зарядних станцій.

Це не перший випадок, коли автовиробники вирішують об'єднати свої зусилля для спільного розвитку електричного транспорту та створення відповідної інфраструктури. В листопаді, наприклад, Mercedes-Benz Group China і BMW-Brilliance Automotive оголосили про стратегічне партнерство в галузі зарядних станцій з метою створення преміум-класу мережі зарядних станцій в Китаї.

Паралельно з цим, Китайська асоціація легкових автомобілів повідомила, що протягом періоду з 1 по 17 грудня поточного року продажі електромобілів в Китаї практично досягли мільйонного рекорду, збільшившись на 11% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це свідчить про стрімке зростання інтересу китайців до електричних транспортних засобів, що є важливим контекстом для діяльності нового альянсу Shanchong.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275771.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua