Згідно з новими довгостроковими прогнозами світова економічна картина буде суттєво змінюватися

27 дек, 09:00

Згідно з новими довгостроковими прогнозами, що здійснила економічна консалтингова компанія "Центр економіки та бізнес-досліджень" (CEBR), світова економічна картина за наступні 15 років буде суттєво змінюватися. Очікується, що Китай вийде на перше місце в світовій економіці, а Великобританія стане найшвидше зростаючою європейською економікою.

Прогноз передбачає, що до 2037 року Китай випередить США із подвоєнням світового ВВП. Ця тенденція вказує на те, що країни, які розвиваються, здатні наздогнати своїх розвинених конкурентів.

До 2038 року, згідно з прогнозом, Італія вийде з 10 найбільших економік світу, замість неї у рейтингу опиниться Південна Корея. США та Німеччина втратять позиції, а Індія та Бразилія, як дві економіки з великим населенням, піднімуться в топ-10.

Спрогнозоване розвитку Великобританії передбачається більш швидким, ніж у всіх "великої четвірки" єврозони, включаючи Францію, Німеччину, Італію та Іспанію, хоча не так швидким, як у Сполучених Штатах.

"Основа економіки Великої Британії все ще дуже сильна", - зауважив старший економіст CEBR Пушпін Сінгх, вказуючи на традиційний статус Лондона як центру фінансових та консультаційних послуг. Експерти також наголошують, що економічні наслідки Brexit можуть бути або перебільшені, або ще недостатньо вивчені, і вони не завадять стрімкому розвитку британської економіки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275789.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua