НБУ розширює заходи протидії валютним порушенням

27 дек, 16:00

Національний банк України продовжує удосконалення системи протидії валютним порушенням та здійснює розширення переліку ознак, за якими банки можуть відмовити у проведенні валютних операцій.

Згідно з оприлюдненою постановою правління Національного банку, внесено зміни до Положення про порядок здійснення уповноваженими установами аналізу та перевірки документів про валютні операції.

Однією з нових ознак підозрілих фінансових операцій стало наявність змін або додаткових умов до зовнішньоекономічних договорів, які передбачають збільшення строків поставки товарів контрагентом-нерезидентом. У разі виявлення цього факту банк може відмовити в проведенні валютної операції.

Регулятор також визначив ще два нових індикатори: перевищення граничних строків розрахунків за експортно-імпортними операціями на суму від 8 млн грн (20 порогових сум для фінмоніторингу) і фіксація протягом року неодноразових платежів від контрагента-нерезидента на користь клієнтів банку понад 50% передоплати за операціями імпорту товарів.

Важливо відзначити, що раніше діючі фактори, такі як порушення строків розрахунків за експортно-імпортними операціями товарів, створення заплутаних або штучних умов здійснення платежів і наявність законодавчих обмежень щодо ввезення товарів на територію України, залишаються в силі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275790.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua