Мінфін України залучив $5 млрд від міжнародних партнерів

28 дек, 09:00

У грудні 2023 року Міністерство фінансів України успішно залучило більше ніж $5 млрд грантів та пільгового фінансування від міжнародних партнерів, що становить значний внесок у фінансовий потік країни. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

За отриманими даними, загальний обсяг залученого зовнішнього фінансування складає близько $5 млрд, з яких 11% становлять безповоротні грантові кошти. Ці інвестиції надійшли від кількох країн та міжнародних організацій.

У списку донорів за грудень 2023 року виділяються Японія, ЄС, Міжнародний валютний фонд, Норвегія, Німеччина, США, Швейцарія та Світовий банк, які внесли значний вклад у фінансовий розвиток України.

Японія виступила основним донором, надаючи $2,2 млрд у формі пільгового фінансування та грантів. Зокрема, частина цих коштів спрямована на проекти Світового банку, спрямовані на ремонт житла та екстрену підтримку сільського господарства.

Європейський Союз надав Україні €1,5 млрд в рамках масштабної програми макрофінансової допомоги (МФД+), що є останнім траншем з загального обсягу €18 млрд на 2023 рік.

МВФ забезпечив Україні позику на суму близько $900 млн в рамках програми Механізму розширеного фінансування (EFF) після успішного другого перегляду програми. Додаткові гранти від Норвегії, США та Швейцарії вписуються в шестий етап фінансування проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

Ці кошти будуть спрямовані на фінансування пріоритетних соціальних сфер, таких як освіта та охорона здоров'я, гуманітарна допомога та соціальний захист населення. Залучена міжнародна допомога допоможе Україні подолати фінансові труднощі та продовжити розвивати свої соціальні програми.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275802.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua