Hapag-Lloyd уникає Червоного моря через атаки хуситів

28 дек, 12:00

Судноплавний гігант Hapag-Lloyd прийняв рішення утримати свої судна від Червоного моря, навіть після запуску оперативної групи, очолюваної США, з метою захисту ключового торгового маршруту від атак єменських хуситів. Про це повідомляє Bloomberg.

Спотові ставки на контейнерні перевезення за останні чотири тижні зросли на 26%, і, ймовірно, залишатимуться на підвищеному рівні, оскільки рейси продовжують перенаправлятися через інші шляхи, пише Bloomberg Intelligence.

Ціни на нафту підвищилися з моменту зростання атак хуситів, але трейдери поки що не передбачають серйозних перебоїв у ціноутворенні.

Операція, запущена США минулого тижня, призначена для стримування загрози світовій торгівлі, викликаної війною між Ізраїлем і ХАМАСом. Єменські хусити, заявляючи, що діють на підтримку палестинців, атакували кораблі, спочатку націлені на зв'язок з Ізраїлем.

Навіть з урахуванням оперативної групи США, компанія Moller-Maersk A/S, другий найбільший перевізник у світі, готується відновити рух через Червоне море та вибирати інший маршрут лише "в кожному конкретному випадку".

Хоча інша компанія CMA CGM розробляє плани щодо поступового збільшення кількості суден, які відправляються через Суецький канал, загальний ризик у цьому регіоні залишається, і компанії продовжують моніторити ситуацію для забезпечення безпеки своїх суден.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275805.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua