Вартість реактора Westinghouse для нового енергоблоку на ХАЕС

28 дек, 18:00

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" оголосила про вартість реактора Westinghouse, який вони планують придбати для нового енергоблоку на Хмельницькій атомній електростанції (ХАЕС). Згідно з оголошенням у системі Prozorro, вартість цього реактора складе 437,5 млн доларів.

Деталі контракту з американським виробником Westinghouse Electric Company LLC мають класифікацію "Комерційна таємниця", що вказує на важливі аспекти угоди, що є конфіденційними для громадськості.

За інформацією з оголошення, вартість реакторної установки АР1000, яку поставить Westinghouse Electric Company LLC, складає 437,5 млн доларів, що еквівалентно приблизно 16,4 млрд гривень за поточним курсом.

Угода передбачає, що Westinghouse Electric Company LLC повинна постачити реакторну установку не пізніше 30 листопада 2027 року, що свідчить про стратегічний план по розвитку ядерної енергетики в Україні.

Закупівля реактора визначає важливий етап для розвитку атомної енергетики в Україні, покликаної забезпечити стабільність та незалежність виробництва електроенергії.

Цей крок вперед у модернізації енергосистеми свідчить про зростання інтересу до використання передових технологій у ядерній галузі та зобов'язання України до створення стійкого та екологічно безпечного енергетичного майбутнього.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275811.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua