Лісове господарство України: Прибуток зросли вдвічі, податки на рекордному рівні

29 дек, 09:00

У 2023 році Держпідприємство "Ліси України" вражає своєю успішністю, подвоївши прибуток до 3 мільярдів гривень. Директор підприємства, Юрій Болоховець, повідомив, що це досягнення супроводжується також рекордною сумою у 10,5 мільярда гривень, сплаченою в бюджети всіх рівнів в у вигляді податків.

Умови падіння середньої ціни на неособливі куби деревини та зменшення обсягу реалізації не завадили компанії збільшити прибуток вдвічі. Рентабельність також вирісла з 6% до 14%, а відсоток сплачених податків в бюджети взагалі збільшився на понад 1 мільярд гривень.

За інформацією асоціації, сплата дивідендів державі збільшиться в три рази, що свідчить про стабільний та прибутковий розвиток лісового сектору.

Ініціатива закупівель через систему Prozorro вивела до значної економії в сумі практично 300 мільйонів гривень. Це, зокрема, є результатом оптимізації закупівель за ринковими цінами та заощаджень порівняно з попередніми практиками лісгоспів.

ДП "Ліси України" продав 56 дотаційних майнових об'єктів через Фонд державного майна, що призвело до ефективного використання коштів підприємства. Допомога Збройних Сил України також не залишилася поза увагою, отримавши благодійну допомогу на суму близько 300 мільйонів гривень у вигляді лісоматеріалів та техніки.

За попередній рік на територіях "Ліси України" висаджено 195 мільйонів дерев, що перевищує загальні показники в Україні за аналогічний період. Зазначається, що наступного року планується завершити оформлення територій ДП "Ліси України".


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275821.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua