Іноземні інвестори підтримують українську зернову ініціативу, не дивлячись на війну

03 янв, 09:00

Попри важливі виклики, які ставить російська агресія, іноземні інвестори продовжують підтримувати українську зернову ініціативу. Однією з прикладів такої інвестиційної активності є швейцарська компанія Harvest Commodities, яка вирішила вкласти кошти у будівництво зернових складів в Ізмаїльському порту. Про це повідомив інвестор компанії Нільс Троост.

За словами Трооста, компанія спрямувала інвестиції в створення сучасної інфраструктури, яка сприятиме розвитку експорту зерна з нового торговельного центру. Важливою перевагою такого підходу є не лише створення нових робочих місць та приведення іноземної валюти в регіон, але й забезпечення України можливістю продовжувати відігравати ключову роль у забезпеченні продовольством країн третього світу, включаючи Африку.

Іноземні бізнес-партнери підтверджують, що українське зерно має важливе значення для підтримки бізнес-інтересів та задоволення потреб країн-споживачів. Навіть у умовах війни та російських ударів ініціатива "Зерно з України" виявилась однією з успішних історій 2023 року, завдяки спільним зусиллям Збройних Сил України, державних інституцій та іноземного бізнесу.

Нільс Троост, інвестор Harvest Commodities, підкреслив, що компанія повіріла у цей проєкт і вже на етапі його старту визначилась бути одними з перших співпрацювати з українськими партнерами.

Нещодавно два судна компанії, M/V Riva Wind і M/V Arizona, успішно вийшли з Одеського порту в рамках Black Sea Grain Initiative у серпні 2023 року, доставивши на світові ринки 110 тис. тонн зерна.

У період з 2021 року Harvest Commodities експортувала понад 350 тис. тонн українського зерна до різних країн, забезпечивши вихід на світові ринки, і сприяла розвитку як "Державній продовольчо-зерновій корпорації України", так і приватним агровиробникам.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275856.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua