Україна підтверджує свою енергетичну самостійність

05 янв, 09:00

Україна підтверджує свою енергетичну самостійність, експортуючи більше електроенергії, ніж імпортує. За даними Національної енергетичної компанії "Укренерго", у нічні години мінімального споживання, країна експортує 1 483 МВт·год до Словаччини, Румунії та Молдови, а в період пікового добового навантаження планується імпортувати 252 МВт·год з Словаччини.

У звіті відзначається, що зростання споживання електроенергії в Україні стає проблемою, оскільки 3 січня добовий максимум споживання перевищив показники попереднього дня на 7%. У зв'язку з цим "Укренерго" закликає громадян обережно використовувати електроенергію та переносити використання енергоємних приладів на період нічних або ранкових годин.

Зазначається, що різке збільшення споживання створює значне навантаження на енергосистему, особливо для електростанцій, які ще відновлюються після минулорічних ракетних атак. Це може призвести до технологічних порушень, тому важливо перерозподілити навантаження для підтримки енергосистеми.

У звіті також вказується, що 3 січня чотири енергоблоки теплових електростанцій та електроцентралей вийшли на аварійний ремонт, але три інші енергоблоки були включені в мережу.

Внаслідок бойових дій та інших причин на ранок 4 січня без світла залишається 406 населених пунктів. Також внаслідок обстрілів в Харківській та Миколаївській областях виникли нові пошкодження в мережах обленерго. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться з дотриманням вимог безпеки та з дозволу військових.

Відзначається, що через негоду 4 грудня знеструмлені 95 населених пунктів, зокрема 85 в Волинській області, 6 в Київській області, а в Донецькій області чотири населені пункти залишаються без електропостачання. Також через технічні пошкодження сталася знеструмлення споживачів у Сумській та Чернігівській областях.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275879.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua