ООН підтримує українських фермерів: модульні зерносховища для Херсонської області

05 янв, 15:00

Організація харчових та сільськогосподарських справ ООН (FAO) обіцяє надати фермерам Херсонської області підтримку у вигляді модульних зерносховищ. Заявки на отримання цієї підтримки прийматимуться через Державний аграрний реєстр до 21 січня 2024 року.

Як повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України, програма впроваджується за щедрої фінансової підтримки Канади, Японії та благодійної організації Minderoo Foundation. Ініціатива спрямована на підтримку зберігання зерна та оливи, зокрема на сприяння малим та середнім фермерським господарствам Херсонщини.

Після успіху попередніх програм, які допомагали фермерам у вигляді зернових рукавів і обладнання, FAO готова надати довгострокові рішення, зосереджуючись на малих та середніх фермерських господарствах Херсонщини.

Голова офісу FAO в Україні, П’єр Вотьє, підкреслив важливість ініціативи для забезпечення потужностями для зберігання українських зернових та олійних виробників, особливо в Херсонській області. Зазначено, що це сприятиме глобальним поставкам продовольства, зміцненню продовольчої безпеки та захисту засобів до існування на рівнях домогосподарств і країни в цілому.

FAO та Мінагрополітики планують розподілити 244 модульні зерносховища, доступні для фермерів, які обробляють землі в Херсонській області. Розподіл буде здійснено в залежності від заявок та оброблюваної площі землі.

Участь у програмі відкрита для фермерів, які мають принаймні 100 гектарів землі в Херсонській області в офіційному обробітку. Отримане обладнання має бути використане для зберігання власної зібраної продукції. Заявки приймаються до 21 січня 2024 року, і їх обробка залежатиме від кількості та якості поданих заявок.

Важливим аспектом програми є обмежена кількість модульних одиниць, тому заповнення заявки не є гарантією отримання підтримки. Рішення буде прийнято на підставі критеріїв оцінки та після остаточного розгляду FAO.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275885.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua