Мед та його вплив на здоров'я: коли стає небезпечним для організму

13 янв, 18:00

Високий глікемічний індекс (ГІ) меду робить його потенційно небезпечним для здоров'я, викликаючи різке підвищення рівня цукру в крові. Лікар-дієтолог попереджає, що регулярне споживання більше трьох столових ложок меду може шкодити підшлунковій залозі та впливати на фігуру.

Часто люди, які хочуть схуднути, вважають, що мед є більш корисним варіантом, ніж цукор. Але щоденне вживання трьох столових ложок меду і більше може не тільки заважати втраті ваги, але й негативно впливати на фігуру, застерігає дієтолог у своєму блозі.

Глікемічний індекс меду складає 60 одиниць, що призводить до різкого підвищення рівня глюкози в крові. Це спонукає підшлункову залозу виділяти багато інсуліну, що заважає ефективному схудненню, зауважує лікарка.

Крім високого ГІ, мед також відзначається великою кількістю калорій: 100 грамів надають 304 кілокалорії, а столова ложка – 64 кілокалорії. Це стає ще однією причиною обмежити споживання цього продукту.

Лікар також підкреслює, що мед може бути шкідливим для дітей, особливо тих, кому ще не виповнилося рік. Існує ризик зараження ботулізмом, що може бути небезпечним для несформованого повністю кишечника малюка.

Додатково, дієтолог радить утримуватися від додавання меду у гарячі напої, чай або молоко. При нагріванні до понад 60 градусів, мед втрачає корисні ферменти та вітаміни, а також може утворювати небажані сполуки для організму.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275919.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua