Україна та Румунія: Переговори про безпекову угоду на Давоському форумі

16 янв, 14:00

У Давосі розпочалися важливі переговори між Україною та Румунією стосовно укладення двосторонньої безпекової угоди. Зустріч, учасниками якої стали керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та державний секретар МЗС Румунії Юліан Фота, стала частиною четвертої зустрічі, присвяченої обговоренню української формули миру.

Румунія вступила в ряд країн, які розпочали двосторонні безпекові переговори з Україною, ставши дев’ятою учасницею цього важливого процесу. Цей крок є логічним продовженням результатів телефонної розмови між президентами України та Румунії від 9 січня 2024 року, а також виконанням Спільної декларації лідерів обох країн від 10 жовтня 2023 року.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква визначив важливість Румунії в контексті забезпечення повноцінних гарантій безпеки в Європі, зокрема в Чорноморському регіоні. Обговорено основні елементи майбутньої безпекової угоди, а також узгоджено модальності подальших переговорів, що визначить шлях до партнерства між країнами.

Ці переговори стають важливим етапом для зміцнення безпеки та співпраці між Україною та Румунією, які визначили спільні цілі в Спільній декларації та сподіваються на успішне визначення перспектив співпраці в майбутньому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275984.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua