Зростання популярності: Які гібридні авто обрали українці у 2023 році

18 янв, 16:00

Протягом 2023 року автопарк України поповнився понад 17,2 тис. гібридних легкових автомобілів, що є на 55% більше, ніж у попередньому році, та лише на 8% менше порівняно з довоєнним 2021 роком. Ці дані були оприлюднені "Укравтопромом".

Зазначається, що частка нових автомобілів серед цієї кількості становила 63%, і гібриди охопили майже 18% від загального обсягу продажів нових легкових авто на ринку.

На першому місці серед нових гібридних автомобілів лідирує TOYOTA RAV-4 з 1822 штуками. Друге місце по популярності посідає NISSAN Qashqai (1041 шт.), а третє - MERCEDES-BENZ GLE (790 шт.).

Серед зареєстрованих ввезених вживаних автомобілів з гібридними силовими установками перше місце займає FORD Fusion US (688 шт.). Також у лідерській трійці розташувалися TOYOTA Prius (514 шт.) та CHEVROLET Volt (468 шт.).

Ці цифри вказують на зростання інтересу українців до технологій гібридних авто та на позитивний тренд у розпространенні екологічно чистих транспортних засобів на ринку.

Не дивлячись на збільшення кількості гібридних автомобілів, за одинадцять місяців поточного року автомобільний парк України поповнився на 39% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Це свідчить про вплив різних факторів на автомобільний ринок країни.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276018.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua