Hyundai Motor і Kia - другі за продажами електромобілів в США

19 янв, 16:00

Компанії Hyundai Motor і Kia, які входять до складу південнокорейського конгломерату Hyundai Motor Group, здобули друге місце за продажами електромобілів в Сполучених Штатах за підсумками 2023 року, як показують дані аналітичної компанії Motor Intelligence, що повідомив The Wall Street Journal.

Протягом минулого року Hyundai Motor і Kia реалізували в США загалом 94,3 тис. електромобілів, випередивши за продажами General Motors. Однак Tesla залишається непохитним лідером на американському ринку, реалізувавши майже 655 тис. електромобілів за рік.

Аналітики, з якими спілкувався The Wall Street Journal, вказують, що цього року південнокорейські виробники планують випустити на американський ринок нові моделі електромобілів, використовуючи агресивну цінову політику.

При цьому Hyundai Motor і Kia вже пропонують ширший асортимент електромобілів, порівняно з іншими виробниками, включаючи Tesla. Наразі їхня лінійка включає дев'ять моделей електромобілів, завойовуючи 8% ринку США, з цінами від 32 тис. доларів.

У порівнянні з Tesla, яка має п'ять моделей, і найбільш доступна з них коштує 39 тис. доларів.

Hyundai Motor Group також підтвердив плани щодо розширення на американському ринку. У штаті Джорджія ведеться будівництво нового заводу з виробництва електромобілів та акумуляторних батарей, а також завершується реновація існуючого автомобільного заводу конгломерату в штаті Алабама для виробництва електромобілів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276031.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua