Додаткові 657 мільйонів на потреби військових: Кабмін виділив кошти для оборонних бригад

23 янв, 09:00

Кабінет міністрів виділив додаткові 657 мільйонів гривень з резервного фонду держбюджету для термінових потреб бойових бригад, повідомляє Міністерство оборони України. Ці кошти розподіляться між Державною спеціальною службою транспорту та Головним управлінням розвідки, спрямовані на закупівлю техніки, озброєння, приладів і ремонт військової техніки.

Кожна військова бригада самостійно формує свої потреби, а виділені кошти розподіляться згідно принципам, установленим Генеральним штабом Збройних Сил України. Пріоритет буде надано тим військовим частинам, що безпосередньо беруть участь у бойових діях. Також буде врахована організаційна структура та чисельність особового складу.

Міністерство оборони очікує, що Генеральний штаб узагальнить потреби кожної військової частини, а після цього буде підготовлено відповідний запит до Міністерства фінансів. Після отримання коштів вони будуть спрямовані до Міноборони та передані військовим частинам.

Виділення коштів з резервного фонду стало можливим завдяки змінам у веденні "військового ПДФО" у 2024 році. Тепер 10% від частини військового ПДФО автоматично повертатиметься військовим частинам пропорційно до сплаченого ними податку. Цей новий механізм почне діяти з лютого після розрахунків у січні.

Заступник міністра оборони Юрій Джигир заявив, що виділені кошти спрямовані на нагальні потреби оборони для забезпечення військовослужбовців необхідними ресурсами.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276059.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua