ЄС готує ембарго на російський алюміній: 13-й пакет санкцій у фокусі

24 янв, 13:00

Європейський Союз планує вжити нові заходи проти Росії, встановивши ембарго на російський алюміній в рамках очікуваного 13-го пакету санкцій, повідомляє Politico.

Згідно з інформацією видання, основний виклик полягає в тому, що у Євросоюзу стає все складніше знаходити значні об'єкти для введення санкцій. Особливі труднощі виникають у зв'язку з нуклеарною енергетикою та зрідженим природним газом (LNG), які залишаються поза обмеженнями через різні позиції країн-членів ЄС.

Щоб уникнути цих обмежень, Євросоюз планує зосередити увагу на російському імпорті, зокрема на алюмінієвих виробах. Однак деталі щодо ембарго на інші товари поки на етапі ранніх переговорів.

Санкції проти алюмінію, який виробляється з великою кількістю електроенергії, одночасно будуть спрямовані і проти енергетичного сектору.

Головна мета цих заходів - створити додаткові перешкоди для Росії у придбанні компонентів для високотехнологічної зброї, яких їй не вистачає для виробництва таких продуктів, як керовані ракети.

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс підкреслив, що боротьба з обхідними маневрами Росії щодо санкцій залишається великим викликом для ЄС. Складність полягає в тому, що деякі компоненти не підпадають під санкції, оскільки можуть видаватися нешкідливими.

Планується узгодити 13-й пакет санкцій до другої річниці повномасштабного російського вторгнення, яке припало на 24 лютого.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276071.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua