Європейські союзники одноголосно: 50 млрд євро підтримки для України

29 янв, 16:00

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про історичний крок з боку Європейського Союзу, стверджуючи, що всі 27 держав-членів ЄС погодились надати фінансову допомогу Україні в рамках чотирирічної програми на суму 50 млрд євро, відомої як Ukraine Facility.

За словами Шмигаля, нова програма підтримки буде формально затверджена 1 лютого, що відкриє можливість Україні отримати значні фінансові ресурси протягом цього року.

"1 лютого ми очікуємо, що ЄС затвердить нову чотирирічну програму підтримки України на 50 млрд євро Ukraine Facility. Попередньо можемо сказати, що всі 27 членів ЄС погодилися підтримати цю програму", – сказав Шмигаль.

Зазначимо, що питання підтримки України стало предметом серйозних обговорень, адже Угорщина висловлювала опозицію стосовно Ukraine Facility. Однак останні повідомлення свідчать про можливе зміцнення союзництва ЄС в цьому питанні, включаючи відмову Угорщини від заперечень проти створення фонду військової допомоги Україні у розмірі 5 мільярдів євро.

Крім того, Адміністрація президента США Джозефа Байдена також обіцяє значний внесок, а саме $11,8 млрд бюджетної підтримки, що додає оптимізм щодо великомасштабної допомоги Україні.

Загалом, це визначає новий етап у співпраці України із міжнародними союзниками, які взяли на себе зобов'язання підтримати країну в нелегкий час її історії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276117.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua