ЄС надає Україні €15 млн на будівництво шкільних укриттів

30 янв, 09:00

Європейська комісія призначила фінансову допомогу Україні у розмірі €15 млн для будівництва шкільних укриттів у прифронтових регіонах. Ще €500 тис. надійдуть від Литви. Згідно із повідомленням Міністерства освіти і науки України, угода була підписана між представництвом Єврокомісії в Україні та литовським Центральним агентством управління проєктами (CPVA), яке буде відповідальне за реалізацію.

За інформацією від Міносвіти, укриття будуть споруджуватися в областях Сумщини, Харківщини, Чернігівщини, Миколаївщини, Одещини та Запоріжжі. Мета полягає в побудові щонайменше п'яти укриттів у цих прифронтових областях.

Міністерство також наголошує, що спільно з литовським агентством CPVA були визначені школи, які потребують укриттів. Це визначення враховувало відсутність мінімальних укриттів у підвалах чи станціях метро та проведення дистанційного навчання.

Зазначається, що ці нові укриття розташовуватимуться підземно, поруч із школами, і обладнуються радіаційним захистом. Вони вміщуватимуть до тисячі осіб та матимуть площу близько 2 тисяч квадратних метрів.

Нові укриття будуть мати подвійне призначення – захищати від небезпеки та служити просторами, де діти зможуть продовжувати заняття під час тривог та проводити позакласні заходи.

Паралельно з цим у Харкові триває будівництво першої підземної школи, запланованої до відкриття у березні 2024 року в Індустріальному районі. Міська адміністрація також розглядає можливість будівництва ще одного подібного закладу в одному з центральних районів міста.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276122.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua