Канада досліджує можливості інвестицій у транспортну галузь України

06 фев, 09:00

Канада висловлює зацікавленість у розвитку транспортної галузі України та розглядає різні напрямки для інвестицій. Зокрема, питання розвитку наземних пунктів кордону, кораблебудування та залізничних перевезень є серед основних пріоритетів, які розглядаються зараз.

Пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомила, що команда Мінвідновлення та повноважний посол Канади в Україні Наталка Цмоць провели зустріч, на якій обговорили основні напрямки відновлення та розвитку транспортної галузі України та залучення приватного капіталу.

Голова Мінінфраструктури Олександр Кубраков зауважив, що не зважаючи на воєнний конфлікт, транспортний сектор залишається одним із найбільш інвестиційно привабливих. Важливо акцентувати увагу на збільшенні експортних можливостей як наземних, так і водних маршрутів як в довгостроковій, так і в короткостроковій перспективі.

Згідно повідомлення, основні напрямки інвестицій у транспортній галузі Канада включають:

Залізничні перевезення, зокрема мультимодальні.
Модернізація українських чорноморських портів.
Розвиток наземних пунктів перетину кордону.
Підтримка швидкого відновлення цивільної авіації.
Кораблебудування.

Важливо відзначити, що "Укрзалізниця" вже вийшла на довоєнні показники пасажироперевезень у 2023 році, перевезши 25 мільйонів пасажирів у поїздах далекого сполучення. Це свідчить про позитивний розвиток галузі та інтерес іноземних інвесторів у транспортний сектор України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276187.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua