Укрнафта розпочала будівництво першої з 30 нових свердловин із власним буровим обладнанням

10 фев, 12:00

Національна акціонерна компанія "Укрнафта" розпочала новий етап розвитку, почавши будівництво першої із 30 запланованих свердловин на північному сході України. Про це повідомив директор компанії Сергій Корецький у своєму Facebook-акаунті.

Мова йде про підготовку майданчика для нової похило-скерованої свердловини із проєктною глибиною 3314 метрів. За словами Корецького, це буріння має на меті розвідати продуктивний горизонт візейських відкладів нижнього карбону та подальшу експлуатацію цього родовища.

Будівництво свердловини візьме на себе підрозділ компанії "Укрнафта Буріння", який використовуватиме власний буровий верстат ZJ-40 з вантажопідйомністю 225 тонн. Корецький повідомив, що буровий верстат, яким вже працювали на інших об'єктах компанії, знаходиться в дорозі на будівельний майданчик, і буріння розпочнеться найближчим часом.

Прогнозований початковий дебіт нафти на новій свердловині становитиме 26,5 тонн на добу, за словами голови "Укрнафти".

Це лише початок амбіційного плану компанії, оскільки ця свердловина є першою із 30, які "Укрнафта" планує бурити у 2024 році з використанням власного бурового обладнання.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276195.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua