Новий порядок перерахунку вартості комунальних послуг: що зміниться для українців

08 фев, 13:00

Уряд України на засіданні 6 лютого затвердив Порядок перерахунку вартості комунальних послуг, який стосується теплопостачання, водопостачання та вивезення сміття. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він зауважив, що це новий чіткий алгоритм, спрямований на забезпечення прозорості та справедливості в оплаті комунальних послуг.

За словами Шмигаля, основний принцип - "плати за те, що отримав", має допомогти українцям отримувати якісні послуги, які відповідають стандартам. Прем'єр також підкреслив, що до кінця опалювального сезону тарифи для населення на електрику, газ та тепло залишаються незмінними.

Порядок визначає механізм та умови перерахунку вартості комунальних послуг у випадках, коли вони надаються не в повному обсязі, або відповідні якісні стандарти не дотримуються. Це стосується послуг з теплопостачання, водопостачання, водовідведення та поводження з побутовими відходами.

Крім того, порядок встановлює якісні та кількісні характеристики надання послуг, які враховуються при перерахунку їх вартості. Також він визначає особливості перерахунку залежно від виду укладеного договору та умов нарахування плати за послуги.

Порядок не застосовується на територіях, що перебувають під впливом бойових дій або тимчасово окупованих. Крім того, скасовано раніше діючу постанову про проведення перерахунків розміру плати за комунальні послуги. Це нововведення спрямоване на покращення системи надання та оплати комунальних послуг для українських громадян.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276220.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua