Зростаючий інтерес до нерухомості: українці активно придбовують об'єкти нерухомості у 2023 році

12 фев, 13:00

За даними Міністерства юстиції, українці у 2023 році придбали значно більше нерухомості порівняно з попереднім роком. Загалом було здійснено покупку 404 тисяч об'єктів, що у 1,7 рази перевищує показник попереднього періоду. Однак це все ще на 1,6 раза менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення.

Аналітики вказують, що з початку війни українці почали активніше вкладати кошти у земельні ділянки, перевищуючи кількість угод на купівлю житла. Торік кількість придбаних земельних ділянок була більшою ніж кількість угод на купівлю квартир чи будинків в 1,3 рази.

Інформація з "Опендатабот" також свідчить, що хоча кількість новопридбаних помешкань перевищила 172 тисячі, це все ще удвічі менше, ніж у довоєнний період. Проте порівняно з першими роками війни, ринок нерухомості демонструє певне оживлення.

У той же час, іпотечні угоди стосовно купівлі житла зафіксовані на рівні 10 775, тоді як іпотека для земельних ділянок склала лише 1 127 угод. Це свідчить про виражений інтерес українців саме до придбання житла.

Окрім того, уряд України розробляє ряд пільгових програм для забезпечення доступного житла. Серед них програми "Оренда з правом викупу" та "Соціальна оренда". Наразі діють також програми компенсацій за зруйноване житло та пільгової іпотеки.

За програмою "єОселя" будь-який українець має можливість взяти доступний кредит на житло під 3 або 7%, що стає важливим інструментом для забезпечення доступного житла в країні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276248.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua