Збільшення обсягів експорту морським коридором: Україна розглядає можливість

13 фев, 09:00

Протягом шести місяців роботи тимчасового морського коридору Україна експортувала понад 22 мільйони тонн вантажів різних типів. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Понад 22 мільйони тонн різних вантажів було експортовано через тимчасовий коридор Чорним морем, з якого скористалися понад 700 суден з серпня минулого року", - зауважив він.

Кубраков відзначив, що цей обсяг - лише початок. Він переконаний, що модернізація портів та інфраструктури дозволить збільшити експортні обсяги принаймні на чверть.

Поруч з тим віцепрем’єр-міністр нагадав, що робиться це з трьох портів Великої Одеси – «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний», які стали об’єктами постійних атак дронами від окупантів.

Зазначено, що з 18 липня, коли закінчився "зерновий коридор", через атаки Росії на порти України пошкоджено майже 200 об’єктів портової інфраструктури та постраждало більше 26 цивільних осіб.

Варто відзначити, що у липні 2023 року Росія вийшла з "зернової угоди", яка дозволяла Україні безпечно транспортувати сільськогосподарські продукти через три порти в Одеській області.

У відповідь Україна створила тимчасовий «гуманітарний коридор» для вантажних суден, які рухаються до або з морських портів України. Однак, військові попереджають, що маршрути залишаються небезпечними через мінне поле та обстріли з боку Росії.

Наразі тимчасовий морський коридор, який Україна використовує як альтернативу "зерновому коридору", вийшов на ті потужності, які були до початку повномасштабного вторгнення Росії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276265.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua