Унікальний тепличний комплекс для суниці: як у Великобританії змінюють підходи до вирощування ягід

17 фев, 12:00

Британська компанія The Summer Berry Company готується до спорудження у південній частині країни тепличного комплексу розміром 16 гектарів, який забезпечить стабільний вирощування садової суниці протягом усього року. Про це повідомляє Ягідник.

Планується, що комплекс буде використовувати передові технології у сфері декарбонізації систем опалення та охолодження. Це дозволить зменшити залежність від природного палива, використовуючи екологічно чисте енергетичне рішення. Серед нововведень будуть когенераційна установка, комбінований тепловий насос вода/повітря, теплова мережа по всій території комплексу та світлодіодне освітлення.

У рамках екологічного підходу передбачено використання теплоакумулюючих ємностей об’ємом 2 мільйони літрів у тепловій мережі. Це допоможе значно зменшити використання газового котла для опалення і надасть можливість підприємству брати участь у регулюванні попиту на електроенергію.

Очікується, що після запуску виробничих механізмів у вересні загальні витрати на енергію зменшаться на близько 40%, викиди CO2 скоротяться на 20%, а також буде можливість забезпечити додаткове освітлення урожаю взимку.

Застосування передових технологій, таких як сонячна та вітрова енергія, дозволить компанії досягти нульових викидів CO2 в атмосферу до 2030 року, що стане важливим кроком у розвитку екологічно чистого виробництва.

"Ми шукали енергетичне рішення, яке було б фінансово та екологічно стійким, і завдяки партнерству з Ebtech ми змогли це знайти", - підкреслив Бартош Пінкош, операційний директор TSBC у Великобританії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276269.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua