Світовий банк надасть $500 млн на підтримку українського бізнесу

16 фев, 09:00

Спільно з Міністерством економіки України, Світовий банк планує залучити $500 млн на фінансування проєктів, спрямованих на підтримку українського бізнесу у 2024 році. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

На зустрічі команди Мінекономіки з місією Світового банку очільник регіонального відділу у справах України та Молдови Аруп Банерджі висловив вдячність Світовому банку за підтримку України, особливо в умовах війни.

Міністр економіки Юлія Свириденко підкреслила важливість цього фінансування, особливо в контексті зусиль уряду щодо об’єднання програм підтримки українського бізнесу під єдиним брендом Made In Ukraine.

Вона також зауважила необхідність синхронізації всіх напрямків стимулювання бізнесу та більшої уваги до підтримки пріоритетних галузей, що створюють додатковий ВВП, та переробної промисловості.

Під час зустрічі також обговорювалися шляхи збільшення експортного потенціалу України, можливості залучення фінансування Світового банку до реалізації програми пільгового кредитування "єОселя", а також розширення можливостей Експортно-кредитного агентства.

Співбесідники також розглянули можливість модернізації програми пільгового кредитування "5-7-9%" та стимулювання українських банків до активнішого кредитування бізнесу.

Свириденко підкреслила важливість експертизи Світового банку для майбутньої модернізації стратегії відновлення української економіки, як під час війни, так і у післявоєнний період.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276303.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua