Литва підтримує біженців з України: 300 тисяч євро виділено на допомогу

29 фев, 13:00

Уряд Литви прийняв рішення про виділення додаткових 326 тисяч євро на підтримку біженців з України, які перебувають на їх території.

За інформацією видання TV3, зазначена сума у 304 тисячі євро буде використана в лютому 2024 року. З них 160 тисяч євро піде на забезпечення стаціонарного соціального догляду, 130 тисяч євро – на одноразову допомогу для адаптації в муніципалітеті та компенсацію витрат на навчання дитини, а 14 тисяч євро призначено на інституційний соціальний догляд.

Крім того, 21 861 євро буде виділено для відшкодування витрат на проживання українців, які перебували у Вільнюській університетській лікарні протягом жовтня-грудня 2023 року.

Литва продовжує свою гуманітарну допомогу українським біженцям, які шукають притулку в її межах. Ці кошти будуть спрямовані на забезпечення основних потреб та підтримку людей, які опинилися у складних життєвих обставинах через конфлікт у рідній країні.

Враховуючи зростаючу потребу у допомозі, уряд Литви активно впроваджує заходи для підтримки та соціальної інтеграції біженців з України, забезпечуючи їм доступ до житла, медичної та освітньої допомоги.

Це рішення відображає готовність Литви висловити свою солідарність з українським народом у часи важкої випробування і надати необхідну підтримку та допомогу тим, хто її потребує найбільше.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276370.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua