Топові автомобільні бренди, що обирають заможні українці

01 мар, 13:00

Протягом минулого року український автопарк поповнився майже 3,6 тисячами розкішних автомобілів, які увійшли до списку моделей, що підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2024 році. Інформацію про це оприлюднило "Укравтопром".

Зазначається, що серед найпопулярніших брендів, представлених у цьому списку, були BMW, Mercedes-Benz, Lexus та Land Rover.

"Ці чотири бренди налічували 86% первісних продажів розкішних авто", - підкреслили в "Укравтопромі".

Титул бестселера серед них дістався автомобілю Lexus LX 500d.

Мінекономіки розкрило перелік моделей автомобілів, які підпадають під транспортний податок у 2024 році.

Усього 184 моделі таких марок як: Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rivian, Tesla.

Необхідно відзначити, що сума податку складає 25 тисяч гривень. Його слід сплатити:

фізичним особам - протягом 60 днів після отримання повідомлення;
юридичним особам - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
Під податок підпадають автомобілі віком до 5 років та вартістю від 375 мінімальних зарплат. Ураховуючи, що місячна мінімальна зарплата в Україні становить 7100 гривень.

За результатами 2023 року в Україні було реалізовано майже 61 тисяч нових легкових автомобілів на суму понад 105,5 мільярдів гривень.

Юридичні особи витратили на придбання нових авто понад 34,3 мільярди гривень, а приватні особи - близько 71,2 мільярди гривень. Найбільше коштів з цієї суми було витрачено на придбання авто марки Toyota - 16,4 мільярда гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276383.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua