ЄБРР долучиться до відновлення Херсонської та Миколаївської областей: українська економіка отримує підтримку

01 мар, 09:00

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) висловив зацікавленість у відновленні Херсонської та Миколаївської областей, які стали жертвами війни. Цю інформацію оприлюднила пресслужба Міністерства економіки України після зустрічі першого віце-прем'єр-міністра країни, міністра економіки Юлії Свириденко з президентом ЄБРР Оділем Рено-Бассо.

"Ми щиро вдячні ЄБРР за постійну підтримку України. Вклад банку у відновлення України важко переоцінити. Торік надали рекордні 2,1 млрд євро, з яких 50% коштів були спрямовані на підтримку приватного сектору. Це вкотре доводить, що ЄБРР зацікавлений у тому, щоб саме приватний сектор став основою відновлення України", - зазначила Свириденко.

Вона також підкреслила, що у 2022 році були розроблені конкретні проєкти у сферах енергетики, виробництва, логістики, агросектору та інших галузях, які підтримуватиме ЄБРР у 2023 році.

Окрім цього, банк висловив бажання активно долучитися до відновлення Херсонської та Миколаївської областей, які постраждали під час війни.

На зустрічі також обговорили можливості страхування бізнесу від воєнних ризиків та співпрацю між ЄБРР та фінансовими інститутами розвитку. Ініціатива, яка полягає у координації зусиль щодо інвестування в Україну, вже отримала підтримку з 19 країн.

"Приватний сектор стане основою відновлення України, тому для нас важливо координувати зусилля міжнародних фінансових інституцій для більш ефективної та масштабної відбудови України з акцентом на приватний сектор. Наша співпраця має допомогти відновити економіку, промисловість, інфраструктуру та нормалізувати життя людей в Україні", - підкреслила Свириденко.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276384.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua