09 мар, 12:00
Експерт у галузі дієтології, Світлана Фус, поділилася корисною інформацією про продукти, які мають позитивний вплив на здоров’я кісток та суглобів. За її словами, на стан суглобів впливають такі складові як вітамін D, фосфор, магній, вітамін С, білки та інші. Щоб забезпечити здоров’я суглобів, важливо збалансувати раціон з точки зору білків, жирів, вуглеводів, мінералів і вітамінів.
Перш за все, в раціоні слід включати продукти, які багаті сіркою та селеном. Сірка має велике значення для синтезу хрящової тканини і міститься у таких продуктах, як м’ясо, риба, бобові, крупи, яйця та молочні продукти. Селен сприяє вбудовуванню сірки у структуру хряща і бере участь у процесах живлення та зволоження суглобів. Цей мікроелемент можна отримати з бразильських горіхів, риби, часнику, яєць, м'яса птиці, печінки, грибів, сиру та бобових.
До того ж, в раціоні корисно включити продукти, які містять велику кількість вітаміну С. Цей вітамін необхідний для синтезу колагену, який забезпечує міцність кісток, суглобів і зв'язок. Щоб задовольнити потреби організму в цьому вітаміні, слід споживати такі продукти, як ківі, квашена капуста, ягоди, цитрусові та перець.
Важливо також отримувати достатню кількість вітаміну D, який підтримує нормальний ріст кісткової тканини та міцність зубів. Цей вітамін міститься у печінці тріски, яєчних жовтках та вершковому маслі, а також синтезується в організмі під впливом сонячних променів.
Таким чином, раціон, збалансований за вмістом цих корисних речовин, допоможе підтримати здоров’я суглобів і кісток, зменшити ризик захворювань і зберегти їхню міцність і гнучкість на тривалий час.
Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276417.html
Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua