Україна та Франція уклали меморандум про співпрацю з метою відбудови Чернігівської області

06 мар, 09:00

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, разом з Чернігівською обласною військовою адміністрацією та французькою агенцією Expertise France, уклали Меморандум про співпрацю з метою відбудови Чернігівської області.

Це партнерство передбачає прискорене відновлення регіону та його довгострокову трансформацію шляхом впровадження комплексних програм та планів відновлення громад.

У рамках цієї співпраці вже розпочато роботу над численними проєктами на загальну суму понад 5 мільйонів євро. Ці проєкти включають в себе консерваційні роботи над дахом Чернігівського обласного академічного театру, підтримку українських стартапів, надання допомоги у сфері охорони здоров’я, а також підтримку місцевого самоврядування у процесі відновлення та децентралізації.

Окрема увага приділяється створенню офісу взаємопідтримки громад у Чернігові, який стане платформою для співпраці міжнародних та місцевих експертів.

Згідно з оголошенням, допомога регіону буде надаватися через виконання кількох міжнародних проєктів, таких як mAIDan Ukraine, проєкт APPUI Health та EU4InnovationEast, які виконує Expertise France.

Генеральний директор Expertise France Жеремі Пеллє заявив, що агенція спрямує всі свої зусилля на повноцінну підтримку відновлення Чернігівщини, з особливим акцентом на реконструкцію та євроінтеграцію.

Франція вже активно взяла участь у відновленні Чернігівської області, надаючи гуманітарну допомогу та підтримку в сфері транспорту та інфраструктури. Крім цього, Франція також допомагає відновленню закладів культури та системи охорони здоров’я.

За оцінками Київської школи економіки, в Україні зруйновано 250 тисяч житлових будівель, а вартість відновлення країни становить понад 486 мільярдів доларів США протягом наступного десятиліття.

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276421.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua