Арселор Міттал Кривий Ріг: Плани та виклики

08 мар, 13:00

Металургійний гігант "АрселорМіттал Кривий Ріг" вирішив розпочати експлуатацію другої доменної печі в квітні цього року. Цей крок підніме завантаження сталеплавильних потужностей підприємства до 50% від попереднього обсягу до війни. Про це розповів генеральний директор компанії Мауро Лонгобардо у своєму інтерв'ю Delo.ua.

"У нас є плани на максимальне завантаження нашого гірничого виробництва, а з квітня ми плануємо запустити роботу сталеплавильних печей двома доменами. Це приблизно половина наших попередніх потужностей", - пояснив Лонгобардо.

Топ-менеджер зауважив, що компанія утримувалася від нарощування сталеливарного виробництва у першому кварталі через можливі російські атаки на енергосистему та інфраструктуру.

"Такі атаки відбулися. На початку лютого росіяни відкрили вогонь по інфраструктурі Криворізького району, і у нас був повний відключення. Лише через десять днів ми змогли повністю відновити нашу роботу. Тому вирішення почекати з запуском другої доменної печі було розумним", - додав він.

У зв'язку з постійними атаками та зростаючими проблемами у 2023 році "Арселор Міттал Кривий Ріг" змушений був використовувати свої металургійні потужності лише на 25%-30%, тоді як завантаження гірничого департаменту компанії складало 40% від загальної потужності.

У 2023 році ціни на електроенергію, транспортування та вугілля зросли від 2 до 5 разів порівняно з попереднім рівнем. У червні того ж року завод мусив припинити виробництво сталі через підрив Каховської ГЕС, але завдяки будівництву нового водогону з річки Інгулець у липні виробництво було відновлено.

За 2023 рік "Арселор Міттал Кривий Ріг" скоротив випуск сталі на 18,5% до 1 млн тонн порівняно з попереднім роком.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276456.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua