Львівщина вже розпочала посів ранніх ярових культур

17 мар, 12:00

Львівщина вже розпочала посів ранніх ярових культур. У деяких районах Львівської області аграрії вже активно виконують роботи з посіву ранніх ярих зернових і зернобобових культур.

За даними департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА, цьогорічний посів розпочався на 3 тижні раніше, ніж у минулому році, завдяки теплій погоді у другій половині зими. Перші площі під ярою пшеницею та ярим ячменем з’явились у Червоноградському та Стрийському районах області, а посів гороху та вівса планується почати через півтора-два тижні.

За оперативними даними, площа посіву ранніх зернових і зернобобових культур у комерційному секторі становитиме 14,5 тисяч гектарів, або 3% від загальної посівної площі у 2024 році. Усього за всіма категоріями господарств ця площа складе 44,1 тисяч гектарів, що становить 6% від загальної посівної площі області.

Директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман зазначила, що цьогорічні погодні умови дозволили розпочати посів на 19 днів раніше, ніж у попередньому році. Вона також прогнозує, що структура посівів в цьому сезоні може зазнати змін: зменшення площі під ярими культурами і збільшення посівів озимих.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276505.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua