Україна отримає 6 млрд євро допомоги від Євросоюзу: угода підписана

14 мар, 09:00

12 березня 2024 року Україна відзначила важливу подію, підписавши Меморандум про взаєморозуміння з Європейським Союзом стосовно перехідного фінансування у рамках програми Ukraine Facility, а також відповідну кредитну угоду. Загальна сума допомоги становить 6 млрд євро.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Угоду підписали перший віцепрем’єр-міністр, міністр економіки Юлія Свириденко, міністр фінансів Сергій Марченко та голова Національного банку України Андрій Пишний.

Ці кроки відкривають Україні можливість отримання перехідного фінансування перед запуском Ukraine Facility.

Перехідне фінансування передбачає надання короткострокової допомоги Україні у розмірі до 6 млрд євро для покриття поточних потреб державного бюджету.

Цей інструмент передбачає два транші:

перший транш до 4,5 млрд євро на період січень – березень 2024 року;
другий транш до 1,5 млрд євро у квітні 2024 року, за умови виконання умов, передбачених додатком до Меморандуму.
Підтримка надається за виконання Україною індикаторів, визначених у Плані на початок 2024 року, серед яких реалізація стратегії доходів, боротьба з корупцією та створення сприятливого бізнес-середовища.

Ще два необхідні кроки для отримання фінансування знаходяться на етапі розробки, а саме: підтримка індустріальних парків на деокупованих територіях та впорядкування державного земельного кадастру.

Отримане перехідне фінансування надається як кредит на пільгових умовах із строком погашення до 35 років та можливістю початку погашення через 10 років.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276516.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua