Розвиток економіки: ВВП України зросла на 3,6% за перші два місяці 2024 року

19 мар, 09:00

За період січень-лютий 2024 року внутрішній валовий продукт України збільшився на 3,6% в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Про це повідомила міністр економіки України, Юлія Свириденко.

Важливими факторами, які сприяли такому зростанню, були інвестиційний попит, сприятливі погодні умови, що стимулювали будівельну сферу, а також збільшення експорту сільськогосподарської продукції.

Велику роль у досягненні позитивних результатів зіграла ефективна робота українського морського коридору, розширення виробничих можливостей у галузі видобутку корисних копалин та стабільність у секторі енергетики.

Міністерство економіки акцентує увагу на позитивних тенденціях у ключових секторах економіки та очікує подальшого стабільного зростання валового внутрішнього продукту.

Варто відзначити, що ще у січні 2024 року Міністерство економіки оцінювало зростання ВВП на рівні 3,5% [±1%] порівняно з січнем 2023 року. Цей позитивний тренд було спричинено збільшенням інвестиційного попиту, зняттям блокади польськими автоперевізниками польсько-українського кордону та ефективною роботою українського морського коридору.

Розвиток економіки є одним із пріоритетів української держави, тому позитивні показники зростання ВВП свідчать про успішність прийнятих заходів у цьому напрямку. Уряд продовжує працювати над стимулюванням інвестиційної та експортної діяльності, сприяючи стабільному економічному зростанню країни.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276558.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua