Литва посилює контроль за російським зерном та збіжжям з окупованих територій

23 мар, 12:00

Починаючи з 18 березня, Литва запроваджує суворіші перевірки зерна, яке ввозиться до країни з Росії, окупованих територій та Білорусії. Цю інформацію повідомляє LRT, посилаючись на "Європейську правду".

У зв'язку зі зростанням контролю, кожен вагон або транспортний засіб із зерном, яке призначено для литовського ринку або експорту через порт Клайпеда, буде піддаватися перевірці. Міністерство сільського господарства Литви незабаром прийме нові рішення щодо ще суворішого контролю, який буде включати перевірку походження зерна, що транспортується через країну.

Міністр сільського господарства Кястутіс Навіцкас зазначив, що Міністерство вжило заходів щодо посилення контролю через інформацію про реалізацію зерна, вилученого Росією на окупованих територіях через порти Балтійського моря.

Наразі перевіряється лише фуражне зерно, а перевірка продовольчого зерна запланована на майбутнє. До країн підвищеного ризику належать Росія, Білорусь, анексований Крим, а також окуповані території України, Молдови та Грузії.

Контроль спрямований на виявлення залишків пестицидів, мікротоксинів та металів у продукції. Міністерство сільського господарства Литви раніше оголосило про посилення контролю за імпортом зерна з Росії, Білорусі та окупованих територій інших держав.

Чехія на засіданні Європейської Ради цього тижня висуне пропозицію щодо заборони імпорту російського та білоруського зерна до Європейського Союзу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276562.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua