За минулий лютий видатки з державного бюджету значно зросли, перевищивши 80%

20 мар, 09:00

За даними Міністерства фінансів України, у лютому цього року видатки з державного бюджету склали 274,6 мільярда гривень. Це на 82,8%, або на 124,4 мільярда гривень, більше, ніж у січні цього року, коли вони становили 150,2 мільярда гривень.

Зазначено, що загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету за січень-лютий 2024 року становить 424,8 мільярда гривень. У цю цифру увійшли видатки в обсязі 274,6 мільярда гривень, які були здійснені у лютому.

Структурно найбільше коштів було спрямовано на оплату праці з нарахуваннями, а саме 179,9 мільярда гривень, що становить 42,3% від загального обсягу видатків за два перші місяці 2024 року. Зазначено, що на грошове утримання військовослужбовців було спрямовано 137,4 мільярда гривень.

Також великі суми було виділено на оплату використання товарів і послуг (55 мільярдів гривень) та на соціальне забезпечення (89,5 мільярда гривень). За цей період було також витрачено 35,6 мільярда гривень на обслуговування державного боргу.

Найбільші видатки на соціальне забезпечення були спрямовані на трансферти Пенсійному фонду, виплати соціальної допомоги та пенсій, а також на програми медичного обслуговування населення та підтримку малозабезпечених сімей.

Таким чином, у лютому продовжився тренд зростання видатків з державного бюджету, що свідчить про активну фінансову діяльність уряду в різних сферах економіки та соціального забезпечення громадян.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276577.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua