Як буде функціонувати українська ГТС після припинення транзиту російського газу

21 мар, 13:00

Навіть після припинення транзиту російського газу з 2025 року, українська газотранспортна система (ГТС) буде продовжувати свою роботу, транспортуючи газ внутрішнього видобутку до підземних сховищ. Про це повідомив генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" Дмитро Липпа, повідомляє "Укрінформ".

Липпа заявив, що українська газова інфраструктура готова до незалежності від російського транзиту газу. Компанія має достатній досвід для забезпечення надійності постачання газу споживачам, а також працює над розширенням співпраці з європейськими партнерами в польському та південному напрямках з економічних міркувань.

"Ми будемо компенсувати ті надходження, які маємо сьогодні, через більш тісну співпрацю з європейськими партнерами", - зазначив Липпа.

Це означає, що Україна буде отримувати газ з LNG-терміналів Польщі та Греції через Болгарію та Румунію. Ця співпраця дозволить забезпечити компенсацію втрат від припинення транзиту з Росією.

Липпа підкреслив, що газ з європейських країн вже надходить до України, починаючи з минулого року.

Міністр енергетики України Герман Галущенко також підтвердив, що після проведення стрес-тесту газотранспортної системи України та газосховищ стало очевидно, що країна може обійтися без російського транзиту.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276589.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua