Естонія збільшує оборонну підтримку Україні: новий пакет допомоги на €20 млн

22 мар, 09:00

Міністерство оборони Естонії оголосило про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму €20 млн, який включатиме артилерійські боєприпаси, критично необхідні для протистояння російській агресії. Цю інформацію підтвердили у Міністерстві оборони Естонії.

Пакет допомоги передбачатиме постачання протитанкових гармат, вибухових речовин, а також різноманітних видів артилерійських боєприпасів, протигазів, снайперського спорядження, боєприпасів меншого калібру та інших засобів. Міністр оборони Естонії Ханно Певкур підкреслив, що пакет був складений з метою максимальної підтримки України, зберігаючи при цьому високий рівень обороноздатності Естонії.

Зазначається, що до складу допомоги входитимуть снаряди калібру 155 мм, які становлять додатковий внесок Естонії у реалізацію ініціативи Євросоюзу з відправлення одного мільйона снарядів в Україну. При цьому, внесок Естонії частково фінансуватиметься Данією, але точна кількість боєприпасів не буде розголошуватися з міркувань безпеки.

Міністр Певкур наголосив на необхідності надання допомоги Україні, особливо у контексті підтвердження міністром оборони України Русланом Умєровим необхідності боєприпасів, елементів протиповітряної оборони, запасних частин та засобів радіоелектронної боротьби. Це свідчить про серйозний підхід Естонії до підтримки України в умовах загострення ситуації на Сході.

Попередньо Естонія вже надавала Україні різноманітну допомогу, зокрема, протитанкові ракети Javelin, артилерійські боєприпаси та інше обладнання та матеріали, необхідні для підтримки обороноздатності. Це свідчить про тісні дружні стосунки між країнами та готовність Естонії продовжувати активно підтримувати Україну в складний час.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276597.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua