МВФ підтвердив виплату Україні $ 880 млн

25 мар, 09:00

21 березня Виконавча рада Міжнародного валютного фонду завершила третій перегляд програми розширеного фінансування (EFF) для України та схвалила виділення траншу в розмірі приблизно $ 880 млн.

Про це стало відомо з офіційного сайту МВФ.

Зазначається, що Україна успішно виконала всі чотири структурні вимоги, передбачені до третього перегляду, а також майже всі кількісні критерії ефективності, крім одного - незначного відхилення від нижньої межі податкових надходжень через блокування кордонів.

Представники МВФ підкреслили важливість для України продовження реформ для збереження макроекономічної стабільності, відновлення фіскальної та боргової стійкості, зміцнення інституційних реформ та підготовки до реконструкції та європейської інтеграції.

Найближчим часом Україна отримає наступну траншу від МВФ у розмірі приблизно $ 880 млн, які будуть спрямовані на фінансування державного бюджету.

Ці кошти також підтримають міжнародні резерви України, що зміцнить можливість Національного банку України забезпечувати стійкість валюти та зберігати макрофінансову стабільність.

Новий пакет фінансування може надійти в Україну вже протягом наступних двох-трьох днів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276618.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua